top of page

Ιστορία μυστηρίου - Μυστήριο στην Αίγυπτο


Χάθηκε ένα αντικείμενο ανεκτίμητης αξίας. Ποιος είναι ο ένοχος;

Συγκεντρώνουμε τα παιδιά, τα χωρίζουμε σε ομάδες και τους εξηγούμε ότι το παιχνίδι που θα παίξουμε αφορά ένα μυστήριο, το οποίο θα πρέπει να λύσουν. Οι συντονιστές αναλαμβάνουν να παίξουν τους ρόλους των υπόπτων, σκορπισμένοι σε διάφορα σημεία του ανοιχτού χώρου. Δίνουμε σε κάθε ομάδα από ένα χαρτί το οποίο θα τα καθοδηγεί σε ποιο σημείο θα πρέπει να πηγαίνουν κάθε φορά. Δίνουμε επίσης, στυλό και χαρτιά για να σημειώνουν χρήσιμες πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν στο τέλος να καταλήξουν στον ένοχο. Για να μη δυσκολέψουμε το ρόλο των συντονιστών μας, λέμε στα παιδιά ότι δεν επιτρέπεται να κάνουν επιπλέον ερωτήσεις στους υπόπτους, παρά μόνο μπορούν να τους ζητήσουν να επαναλάβουν κάτι που είπαν. Επίσης, αποτρέπουμε τα παιδιά από το να ψάξουν τους υπόπτους, αλλά τους επισημαίνουμε ότι μπορούν να ψάξουν τα πράγματα που έχει κάθε ύποπτος πάνω στο γραφείο του/μπροστά του κι αν θέλουν να δουν κάποιο αξεσουάρ που φοράει του ζητάμε να μας το δείξει. Άλλωστε έτσι θα έκανε ένας επαγγελματίας ντέτεκτιβ!


Με το σύνθημα του κύριου συντονιστή, οι ομάδες ξεχύνονται να πάνε στο πρώτο σημείο που τους υποδεικνύει ο χάρτης / το χαρτί για να συναντήσουν τον πρώτο τους ύποπτο. 5 λεπτά είναι αρκετά για τη μετακίνησή τους, για να ακούσουν 2-3 φορές ό,τι έχει να τους πει ο ύποπτος και να παρατηρήσουν τα αντικείμενα που κατέχει. Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά, ο συντονιστής φωνάζει "αλλαγή" και τα παιδιά κάθε ομάδας πρέπει να μετακινηθούν στο επόμενο σημείο που τους υποδεικνύει το χαρτί τους. Μόλις περάσουν από όλους τους υπόπτους, ο συντονιστής σημαίνει τη λήξη. Δίνουμε 15 λεπτά στα παιδιά να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν ποιος είναι ο ένοχος. Τους λέμε να το γράψουν σε ένα χαρτάκι και να μας το δώσουν γράφοντας το νούμερο της ομάδας τους επάνω. Τα ανοίγουμε και ζητάμε να μας πουν για ποιους λόγους υπέδειξαν το συγκεκριμένο ύποπτο. Η ομάδα που θα βρει τον ένοχο για τους σωστούς λόγους κερδίζει.


Υγ. Τα παιδιά του δημοτικού είναι καλό να έχουν κάποιον μεγαλύτερο στην ομάδα τους να τα συντονίζει, να τα βοηθάει, αλλά και να τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια, ειδικά εάν το παιχνίδι παίζεται βράδυ.





Εάν σας άρεσε η ιστορία μυστηρίου "Μυστήριο στην Αίγυπτο", μπορείτε να αποκτήσετε και την ιστορία μυστηρίου "Γκαλερί Οζουγντουί"από το περιπτεράκι μας:

تعليقات


bee.png

Σας καλωσορίζω στη σελίδα μου! Το νέο μέρος όπου μπορείτε να βρίσκετε ιδέες για χειροτεχνίες και παιχνίδια, αλλά και μικρές χρήσιμες συμβουλές για γονείς! Εάν είστε κι εσείς κομμάτι της καθημερινότητας κάποιων παιδιών, περάστε να σας φιλέψω παλιές, ανανεωμένες και πρωτότυπες ιδέες. Ας μην πολυλογώ, όμως. Σας εύχομαι καλή ξενάγηση! 
Βασιλική Μητσέα.

Για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Thanks for submitting!

  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • Pinterest
bottom of page